Aplicatii gratuite cu care iti poti crea identitatea vizuala

Aplicatii gratuite cu care iti poti crea identitatea vizuala

Distribuie Articolul

Aplicatii gratuite cu care iti poti crea identitatea vizuala

Am scris in trecut despre identitatea vizuala si ce ar trebui sa contina un brand, ca si identitate vizuala, dar nu am vorbit despre instrumentele pe care le poti folosi pentru a putea crea propriul logo si nu numai.

Iata cateva dintre aceste instrumente de editare software, prin care orice utilizator care are rabdarea de a urmari un tutorial, le va putea folosi in cel mai profesionist mod posibil.

 

Canva

Este o platforma online de design care iti pune la dispozitie foarte multe instrumente utile pentru crearea de vizualuri aproape la fel de atractive precum cele lucrate in programele de specialitate (InDesign, Photoshop etc.).

Nu cu mult timp in urma cei de la Canva au dezvoltat si aplicatia pentru Windows, pe care nu am apucat inca sa o testam, noi echipa WebHipsters.

Dar daca ne raportam la ce poti crea pe platforma lor online, cu siguranta aplicatia se va ridica cel putin la acelasi nivel.

In varianta online, poti pleca de la un sablon prestabilit, la care sa poti adauga/modifica continutul astfel incat sa se muleze pe cerintele tale.

Ce ni se pare noua foarte interesant, este ca poti crea, in functie de dimensiuni, proiecte pentru postari pentru toate platformele de Social Media, Stories, Poze cover pentru Paginile de Social Media, si multe alte sabloane. Poti chiar sa iti creezi un video folosind materiale proprii.

Aplicatia este usor de utilizat! Trebuie sa iti selectezi sablonul dorit, iar apoi ti se va deschide editorul de proiect.

In bara laterala din stanga vei gasi 4 sectiuni de editare:

  • Sectiunea Sabloane – in care poti adauga unul dintre sabloanele prededifite in editor
  • Sectiunea Elemente – iti pune la dispozitie cateva elemente (linii, patrate, etc), dar si iconuri
  • Sectiunea Incarcari – aici poti adauga poze sau filmulete, pe care le poti folosi in vizualul tau
  • Sectiunea Text – vei putea folosi editorul de text, la care poti schimba dimensiunea, culoarea, inclusiv poti folosi o gama mare de fonturi de text.
  • Sectiunea Mai Multe – iti va aduce alte functionalitati suplimentare cum ar fi coduri QR.

Cei de la Canva au pus la dispozitie un turorial pentru a invata cum sa folosim platforma Canva:

https://www.youtube.com/watch?v=WL-WbHwsbs8

Bineinteles ca exista si vesiunea PRO, prin care ti se pun la dispozitie un numar mai mare de functionalitati si instrumente.

Este disponibila in doua variante”

  • Abonament Anual – poti opta pentru pentru acest abonament daca creezi foarte des design si vizualuri pentru proiectele tale ( 120 $ )
  • Abonament Lunar – daca ai un numar mai mic de proiecte si este mult mai avantajos, pentru ca poti renunta oricand (13 $)

 

GIMP

Este un program care vine ca inlocuitor pentru Photoshop, mai complex decat Canva sim ai simplist prin comparative cu programele de specialitate.

Totusi, GIMP suficient de bun pentru a-ti crea propriul design.

Fiind un program de tip OpenSource, acesta poate fi descarcat si folosid in mod gratuity, punandu-ti la dispozitie foarte multe tutoriale, disponibile pe Youtube, despre cum sa il folosesti. Il poti descarca de aici, instalarea lui fiind foarte usoara.

Cu el poti sa:

  • Redimensionezi poze;
  • Comprimi poze;
  • Editezi poze;
  • Creezi vizualuri;
  • Creezi logo-uri si multe altele;

Mai jos am adaugat un tutorial despre cum se poate utiliza acest program:

https://www.youtube.com/watch?v=T23qsan8pvg

De asemenea poti cauta tutoriale despre orice vrei sa faci cu acest program.

 

Inkscape

Ai cunostinte de Adobe Illustrator, dar nu ai bani pentru a-ti cumpara programul?

Iata un program aseamanator, gratuit ca si GIMP-ul, care iti pune la dispozitie instrumente si functionalitati asemanatoare cu Illustrator.

Se poate descarca de pe site-ul propriu, iar instalarea se face in mod similar cu orice alt program pentru Windows.

Ce poti face cu el?

Cam tot ceea ce poti face in Illustrator.

Este destul de complex pentru o persoana de nivel incepator, dar si ei pun la dispozitie foarte multe tutoriale despre cum se foloseste si ce poti face cu el.

Ceea ce mi se pare interesant, este ca fix pe site-ul lor, la sectiunea “Learn” au pus tutoriale despre cum sa iti creezi:

  • Logo text simplu
  • Logo design tutorial
  • Text retro
  • Background Abstract

Asadar, daca esti dispus sa inveti programe de creare de vizualuri complexe, acestea sunt printe cele mai bune.

Bineinteles ca poti solicita si serviciile unei agentii de design care sa iti creeze vizualuri, logo-uri sau bannere. Costurile difera in functie de proiect, complexitate si modificarile solicitate pe parcursul proiectului.

 

Photoscissors

O alta aplicatie online cu care poti edita poze, atunci cand ai nevoie de scoaterea background-ului sau taierea lor. Usor de utilizat si foarte practic, acest program te va ajuta in proiectele tale.

Nu este OpenSource, drept pentru care te limiteaza la o rezolutie mai mica, daca decizi sa il folosesti gratuit.

In cazul in care vrei sa il folosesti la capacitatea maxima, va trebui sa achiti 5 Dolari pentru 10 Credite, fiecare fotografie editata costand 1 Credit. De asemenea poti opta pentru mai multe credite:

  • 50 Credite – 9.99 Dolari
  • 200 Credite – 19.99 Dolari
  • 1000 Credite – 29.00 Dolari

Intre timp au creat si aplicatie pentru Windows, respectiv Mac, pentru care vei scoate din buzunar 39,98 Dolari

Lunapic

Lunapic este un editor online in adevaratul sens al cuvantului, pentru care iti trebuie ceva cunostinte photoshop, dar cu un tutorial despre cum se foloseste, cu siguranta va putea fi folosit de oricine.

Este foarte bun atunci cand calculatorul tau nu este echipat hardware cu resurse pentru a suporta un editor foto.

Chiar au la dispozitie o sectiune speciala de turoriale pentru cam fiecare instrument de editare in parte: https://support.lunapic.com/photo/category/tutorials/

Ce poti face cu el? Cam orice, la fel ca si GIMP-ul sau Inkscape, doar ca online.

Ceea ce mi se pare interesant, este ca pune la dispozitia utilizatorilor o extensie pentru Chrome browser, prin care poti edita orice poza de pe internet folosind click dreapta.

Concluzie

Fie ca incepi sa creezi propriile vizualuri cu aceste aplicatii, fie ca apelezi la serviciile unei agentii de web design, este foarte important sa iti faci un plan de „batalie” tocmai pentru a avea clar, in minte, ceea ce vrei sa faci. In aceste conditii, vei lucra mai putin la proiecte, mai eficient, iar rezultatele vor atinge perfectiunea.

Lasă un răspuns