Solutii de chat live pentru site

live chat site

Distribuie Articolul

Solutii de chat live pentru site

Platforma WordPress a dezvoltat de-alungul anilor nenumarate module care vin in ajutorul dezvoltatorilor si administratorilor de site-uri.

Aceste module vin cu functionalitati si tehnologii noi, care se actualizeaza in functie de cerinte.

Una dintre functionalitati este, de asemenea, o cerinta prin care s-a dorit comunicarea directa intre utilizatorii/clientii site-ului si administratorii acestuia.

Mai jos vom prezenta cateva module de Live Chat pe care noi le-am testat si implementat cu succes si la care am descoperit avatanje si dezavantaje.

Facebook Chat

Exista ca si modul separat sau poate fi  implementat pachet cu modulul Facebook for Woocommerce.

In acest al 2 lea caz, trebuie sa ai setat pixelul Facebook direct din contul de Facebook Business, urmand ca apoi sa intri in setarile modului din spatele site-ului tau WordPress si sa activezi modulul.

Trebuie sa ai in vedere ca fara contul de Facebook Business, activat pe contul paginii de Facebook a companiei tale, nu poti face legaturile corespunzatoare.

Cu toate ca modulul Facebook for WooCommerce include mai multe functionalitati decat varianta mai simpla, modulul de Chat, acesta se incarca mai rapid.

Un alt motiv pentru care e bine sa te documentezi inainte de-a lua orice decizie, chiar daca pare atat de simpla precum solutia pentru live chat pe site.

Modulul are avantajele si dezavantajele lui:

Avantaje

Poti lega Pagina de Facebook a companiei tale, astfel incat sa existe o legatura directa intre site si platforma Facebook, iar posibilii clienti sa se poata conecta si sa poata comunica direct cu tine.

Dezavantaje

Modului foloseste destul de multe resurse ale serverului site-ului tau, in urma carora site-ul sa se incarce mai greu si de aici frustrari ale clientilor care iti acceseaza site-ul.

Dar daca optezi pentru un pachet mai bun de servicii de gazduire web, sunt sanse mari ca site-ul tau sa nu fie afectat de cate resurse foloseste acest modul.

Tawk.To Live Chat

Un modul rezonabil cand vine vorba de chat si interactiunea cu clientii care intra pe site-ul tau.

Ca orice alta solutie de live chat ajuta utilizatorii care au intrebari sau nelamuriri cu privire la unele probleme pe care le poate intampine cum ar fi eroare la adaugarea unui produs in cos, sau in momentul finalizarii unei comenzi.

Instalarea este usoara, dar esti obligat sa iti creezi un cont pe platforma lor pentru a putea avea acces la resursele modulului in sine.

Avantaje

Usor de instalat si destul de rapid cand vine vorba de incarcarea pe site.

Resursele pe care le foloseste sunt incarcate printr-o cheie de acces la platforma mama, ceea ce reduce mult impact asupra vitezei de incarcare a site-ului.

Dezavantaje

Obligativitatea ca de fiecare data cand cineva incearca sa initieze o conversatie, administratorul site-ului trebuie sa se logheze pe platforma Tawk.To Live Chat si sa raspunda doar de acolo.

Whatsapp Chat

Una dintre aplicatiile cel mai des folosite in toata lumea.

Cumparata de cativa ani de cei de la Facebook in incercarea de a fuziona cu aplicatiile platformei, ea a ramas de sine statatoare si datorita miliardelor de utilizatori care o folosesc.

Bineinteles ca au venit si ei in lumea WordPress cu module de integrare prin care utilizatorii site-urilor pot vorbi direct cu persoanele responsabile de a raspunde la intrebari si a inlesni procesele de cumparare ale produselor.

Exista in libraria WordPress module prin care se poate seta un cont de Whatsapp, astfel incat utilizatorii care intra pe un site sa comunice direct cu proprietarii magazinelor online, rapid si simplu.

Click To Chat App este un modul care nu apartine dezvoltatorilor aplicatiei oficiale Whatsapp, dar care se integreaza destul de bine cu aplicatia in sine.

Avantajele

Instalare si implementare usoara. Usor de folosit, aproape toata lumea avand WhatsApp instalat pe telefon.

Dezavantaje

Incarcare suplimentara a unor fisiere si functii care poate ingreuna site-ul pe care este instalat acest modul. Acesta poate duce la un timp marit e incarcare a paginilor site-ului.

Cod custom Whatsapp Chat

Aplicatia Whatsapp permite folosirea unui cod embed pentru a fi folosit in site-ul tau, doar ca va trebui sa ai cunostinte de CSS sau sa apelezi la o agentie de Webdesign.

Acest cod se poate pune pe un element (imagine, iconita, forma, inclusiv pe un text), astfel incat printr-un click, utilizatorul sa poata fi directionat catre aplicatia Whatsapp.

Avantaje

Este o metoda relativ usor de implementat, nu foloseste functionalitati sau resurse ale site-ului care sa ingreuneze viteza de incarcare.

Utilizatorul va fi directionat direct in aplicatia de Whatsapp, chiar daca este pe desktop sau mobil (exista si Whatapp pentru desktop).

Dezavantaje

Nu sunt avantaje semnificative care pot fi enumerate, poate doar ca nu are posibilitatea de a folosi chatul direct in site.

Concluzie

Bineinteles ca exista nenumarate aplicatii/module de chat care pot fi instalate pe site-ul tau.

Noi ne-am rezumat doar la cateva pe care le-am testat, iar cu toate astea orice vei alege va trebui testat.

Pot aparea unele conflicte intre tema pe care o folosesti pe site si modulul de chat, sau chiar conflicte intre module.

Fiecare modul are avantajele lui, care sunt mai mult sau mai putin importante atunci cand le pui in balanta.

In functie de business-ul tau si cat de mult iti doresti sa intri in contact cu clientii tai direct din site, alegerea potrivita poate fi diferita.

Lasă un răspuns