Cum sa-ti creezi propria semnatura de mail

Cum sa-ti configurezi semnatura de mail pe outlook sau thunderbird

Distribuie Articolul

Cum sa-ti creezi propria semnatura de mail

Citind acest articol o sa-ti poti face singur o semnatura profesionista pentru orice cont e-mail in Outlook sau Thunderbird.

A nu se incurca cu semnatura electronica, servicul oferit de companii precum DigiSign sau CertDesign si altii, aceasta fiind cu totul altceva.

Semantura eletronica ajuta la semnarea documentelor de la distanta cu ceritificarea identitatii semnatarului.

Semnatura mail-ului include informatii esentiale de contact pe care destinatarii le pot utiliza sau alte mesaje cu care vrei sa fii asociat.

Gandeste-te la semnatura din mail ca la o modalitate de a atasa o carte de vizita la fiecare mesaj nou sau la un raspuns pe care il trimiti.

Chiar daca folosesti mai multe conturi de e-mail, ai posibilitatea de a adauga mai multe semnaturi pentru fiecare dintre ele.

Daca inca nu ti-ai instalat mail-ul de la birou sau cel personal pe laptop sau pe calculator (Outlook, Thunderbird sau altele), citeste sfaturile noastre si o s-o poti face singur in cateva minute.

Pentru instalarea mail-ului pe mobilul personal, gasesti aici tot ce trebuie sa faci pas cu pas

Tipuri de informatii care trebuie incluse în semnatura dvs.

  • Numele tau;
  • Functia;
  • Logoul companiei;
  • Conectati-va la site-ul sau blogul tau;
  • Numarul de telefon sau adresa de e-mail alternativa

Intrucat exista pasi diferiti intre versiunile de Outlook voi incerca sa creez semnatura de mail atat pe Outlook 2007 cat si pe  Outlook 2016, acestea fiind cele mai intalnite versiuni folosite la nivel global.

Daca ai nevoie de inspiratie sau vrei sa vezi cum arata si alte semnaturi, descarca-ti modelul preferat de semnatura de email de aici.

Daca intampini dificultati urmarind toti pasii de mai jos pentru creearea unei semnaturi pentru casuta ta de email, poti apela la un generator automat de semnatura, care va face totul pentru tine, tu doar trebuie sa-ti completezi datele intr-un formular.

Semnatura de mail in Outlook 2007 in 7 pasi simpli

1. Deschide aplicatia si selecteaza butonul/tab-ul “Tools” din partea de sus a aplicatiei si apoi “Options…”

2. Se va deschide fereastra “Options” tip “Pop-up”. In interiorul ferestrei vei selecta tabul “Mail Format” si apoi in sectiunea “Signatures” trebuie sa apesi butonul “Signatures…”

pasul 2 semnatura mail Outlook

3. La fel ca in pasul 2, se va deschide o alta fereastra de tip “Pop-up” denumita “Signatures and Stationery” unde in tabul “E-mail Signature” exista butonul “New” pe care de asemenea va trebui sa dai click;

pasul 3 semnatura mail Outlook
pasul 4 semnatura mail Outlook 2007

4. Pentru a avea o semnatura, va trebui sa ii dai un nume, spre exemplu “Semantura mea” sau “Personal”, aceasta te va ajuta atunci cand iti vei adauga alt cont de mail deoarece o vei putea folosi simultan in ambele conturi de mail.

Desigur ca poti avea mai multe semnaturi pe care sa le folosesti in conturi diferite (in cazul in care vrei sa adaugi si un cont de mail personal sau de familie);

5. Dupa ce iti vei adauga numele semnaturii, se va activa campul de editare a semnaturii, unde vei putea adauga detaliile.

Tot aici poti adauga linkurile siteului tau, pictograme cu link catre paginile de social media, logoul companiei, sloganul companiei, solicitarea de testimonial si link relevant.

pasul 5 semnatura mail Outlook 2007

6. Dupa ce ai terminat de editat campul de semnatura, in partea de sus a ferestrei, in zona “Choose default signature” >> “E-mail account” va trebui sa selectezi noua semnatura pentru contul de mail.

pasul 6 semnatura mail Outlook 2007

7. Vei putea sa adaugi semnatura atat pentru mesajele noi, cat si pentru mesajele la care raspunzi sau pe care vrei sa le directionezi catre alti destinatari.

pasul 7 semnatura mail Outlook 2007

Mai jos am adaugat si un tutorial video in care poti vedea cum se creeaza semnatura de mail si cum poti schimba fontul textului de semnatura:

https://www.youtube.com/watch?v=xdN97hTwnAo

Crearea semnaturii de mail pentru clientul de mail Outlook 2016

1. Ca si la primul tip de client, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa deschizi aplicatia Outlook 2016, iar dupa ce ai deschis-o trebuie sa selectezi sectiunea “File” si apoi in fereastra care se deschide, sectiunea “Options”;

pasul 1 semnatura mail Outlook 2016

2. Se selecteaza tabul “Mail”, din partea stanga si apoi se apasa butonul “Signatures”, iar de aici modalitatea este asemanatoare cu cea de la aplicatia 2007;

pasul 2 semnatura mail Outlook 2016

3. Selecteaza butonul “New ” si tasteaza numele semnaturii pe care vrei sa o creezi (exact ca si la Outlook 2007);

pasul 3 semnatura mail Outlook 2016

4. Adauga informatiile care vrei sa apara in semnatura – vei vedea ca ai optiuni de formatare a textului precum: adaugare link, schimbare fonturi si adaugare imagini;

pasul 5 semnatura mail Outlook 2016

5. Dupa ce ai terminat de editat campul de semnatura apesi butonul “Ok”, iar in partea de sus a ferestrei, in zona “Choose default signature” >> “E-mail account” va trebui sa selectezi noua semnatura pentru contul de mail;

pasul 5 semnatura mail Outlook 2016

6. Vei putea sa adaugi semnatura atat pentru mesajele noi, cat si pentru mesajele la care raspunzi sau pe care vrei sa le directionezi catre alti destinatari.

pasul 6 semnatura mail Outlook 2016

Video tutorial cum sa iti setezi semnatura in Outlook 2016:

https://www.youtube.com/watch?v=ZNkUABgeZLk

Adaugarea semnaturii de mail in clientul de mail(aplicatia) Thunderbird

Spre deosebire de clientul de mail Outlook (aici vorbesc de toate versiunile), Mozilla Thunderbird are o modalitate putin diferita de adaugare de semnatura care necesita putine cunostinte de HTML

Pentru campul de text se va adauga intre tagurile de html, textul dupa cum urmeaza

 

<p>Nume Prenume</p> <br>

<p>Nume Companie</p>

 

Daca vrei sa adaugi si logo-ul companiei va trebui sa adaugi tagul de imagine din htlm:

<img alt=”logo” src=”calea_catre_logo/logo.png”>

unde intre ghilimelele de la src vei pune calea catre o imagine. Si pentru ca thunderbird nu are optiunea de a alege imaginea calculatorul tau, o vei adauga prin linkul caii imaginii din calculatorul tau dupa cum urmeaza:

<img alt=”logo” src=”file:///C:/Users/k.fox/Desktop/logo.png”> (k.fox – este unul dintre useri, tu va trebui sa adaugi userul tau)

  1. Deschide aplicatia si da click pe contul de mail creat si du-te la sectiunea “View setting for this account” sub sectiunea “Accounts”;
pasul 1 semnatura mail Thunderbird

2. In “Account settings” mergi la sectiunea “Signature text” si bifezi “Use HTML (e.g., <b> bold</b>)”;

pasul 2 semnatura mail Thunderbird

3. Adauga in campul de text fix textul pe care l-ai scris ca in exemplul de mai sus, sau poti folosi chiar textul de dedesubt:

<p>Nume Prenume</p> <br>

<p><b>Nume Companie<b></p><br>

<p>Telefon: 0123456789</p> <br>

<p>Email: numeletau@domeniu.ro</p> <br>

<a href=”www.siteulcompanieitale.com”> www.siteulcompanieitale.com </a> <br>

4. Dupa ce ai verificat ca toate elementele sunt scrise corect, poti da OK si… Felicitari, ti-ai setat semnatura de mail in Mozilla Thunderbird.

pasul 3 semnatura mail Thunderbird

Cateva exemple de semnaturi pentru inspiratia ta

Tot pentru inspiratie, poti cauta semnaturi de mail in site-urile care au bancurile de poze. Vezi articolul nostru referitor la site-uri de pe care poti lua poze gratuit: 10 site-uri de pe care poti lua poze gratuite.

Lasă un răspuns