Care sunt avantajele unui medic cu CV online?

portofoliu web design si marketing online webhipsters

Distribuie Articolul

Care sunt avantajele unui medic cu CV online?

De ce CV online si nu CV in format pdf sau word?

Informatiile din online pot fi clasificate in 2 mari categorii: scanabile (documente, site-uri) al caror continut poate fi citit de catre motorul de cautare si respectiv ne-scanabile (video, unele documente pdf, textul din poze) in care coninutul nu poate fi citit de catre orice motor de cautare.

Acest principiu a stat la baza scrierii acestui articol. Simpla postarea a unui CV in format word sau pdf undeva pe un site pe internet, nu te va ajuta aproape deloc.

Daca in schimb, alegi sa investesti o suma modica pentru un site personal (www.numeletau.ro) si acolo pe o pagina sa scrii toate informatiile din CV, structurate logic si cu un design interesant, va avea un impact mult mai bun.

Tot continutul Cv-ului te va ajuta sa fii gasit(a) mai usor. Hai sa luam un exemplu.

Sunt organizator de congrese si evenimente medicale si pregatesc un eveniment pentru medicii pediatri.

Pentru a forma Comitetul Stiintific al Evenimentului voi cauta pe internet medici pediatri activi implicati, autori sau co-autori de publicatii, grad profesional, cazuri clinice, alte prezentari sustinute si asa mai departe.

In aceasta situatie, voi gasi mult mai usor si voi putea citii toate informatiile mai repede de pe o pagina de CV online a unui medic si sa iau decizia daca sa incerc sa invit acea persoana sau nu.

Exemple:

Ce trebuie sa contina un CV online?

 • Poza de Profil

O poza de profil de calitate (de preferat pe un fundal uniform) ajuta la ‚personificarea’ profilului tau. Iti este mult mai usor sa-ti creezi o opinie pozitiva fata de o persoana a carei infatisare o cunosti.

Mai mult decat atat, o poza de profil ii ajuta pe pacienti sa te identifice imediat la spital sau la clinica in care lucrezi si sa nu te intrebe pe tine, unde poti fi gasit J.

O alta situatie in poza de profil iti este benefica pentru a putea fi folosite alaturi de numele tau in articole, prezentari evenimente, site-uri de prezentare de medici si asa mai departe.

 • Poza Profesionala

O poza cu tine intr-un cadru profesional (in sala de operatie, intr-o consultatie, aplicand un tratament) este un „no brainer” o confirmare a unui fapt absolut evident pentru oricine, doar cu rolul de a castiga credibilitate din partea celui care citeste.

 • Biografie scurta

Scrie un mic rezumat al afectiunilor pe care le tratezi si carui tip de pacienti se adreseaza (copii/adulti sau femei/barbati) si avantajul potentialului pacienta din care acesta poate intelege imediat daca il/o poti ajuta.

Nu uita, ca nu toti pacientii stiu carei specialitati medicale sa se adreseze indiferent de ce afectiune au.

Exemplu:

Medic psihiatru din Bcuresti  cu 15 ani de activate perioada in care dobandit apitudini speciale pentru tratarea pacientilor adulti cu Parkinson sau Alzheimer astfel incat sa-si imbunatateasca clitatea vietii.

 • Experienta Profesionala

Similar cu ceea ce ai cuprins in CV-ul traditional, pe pagina de CV online a site-ullui personal cuprinzi toata experienta ta incepand cu rezidentiatul si pana in prezent (toate spitalele si clinicile unde ai lucrat sau cu care ai colaborat, pe ce perioada).

Exemplu:

In momentul care cineva va cauta spre exemplu medic ortoped spitalul Foisor Bucuresti, iar tu ai lucrat sau lucrezi acolo, vei aparea in cautarea pe Google sau alte motoare de cautare.chiar intre primele rezultate.

 • Experienta Academica

Multi se intreaba sau chiar sustin cu tarie, ca in Romania, tara plagiatelor studiile nu mai reprezinta o garantie a nivelului de pregatire a individului.

O persoana care continuu se implica in prorpria dezvoltare academica, care dedica timp pentru astfel de demersuri spune destule despre disponibilitate de implicare a medicului respectiv.

 • Abilitati si Competente

Crearea efectiva a unei liste cu abilitatile si competente tale il ajuta pe potentialul pacient sau colaborator sa aibe o privire de ansamblu asupra profilului tau.

El/ea poate sa-si dea seama daca si in ce privinte ar putea apela la ajutorul tau.

Astfel, poti evidentia anumite calitati speciale ale tale sau anumite elemente de diferentiere fata de alti medici de aceeasi specialitate medicala.

Abilitatile si competenele sunt obtinute si certificate de institutii si sau organizatii de profil, pe cand domeniile de expertiza reprezinta mai mult opinia personala despe domeniile in care esti cel mai bine pregatit.

 • Activitate Stiintifiica

Indiferent de ce-ai realizat trebuie sa mentionezi acest lucru in cadrul CV-ului online:

Articole:

Mentioneaza toate articolele pe care le-ai redactat sau pentru care ai fost co-autor alaturi de informatiile cheie (autori, titlul, publicatie, poza, articol, link catre site-ul unde se regaseste articolul).

Alte Publicatii:

Daca ai participat la redactarea unor carti sau ghiduri de specialiate, include-le si pe acestea, bineinteles alaturi de toate informatiile necesare (autori, titlu, editura, poza coperta, link catre site-ul unde se regaseste respectivul material).

Materialele pe care tu le-ai lucrat si publicat vor fi gasite mult mai usor prin CV-ul tau online, sau profilul tau online va fi gasit mult mai usor prin intermediul publicatiilor facute.

Ambele sunt valabile si vor functiona cu siguranta in beneficiul tau.

Avand un site cu aceste informatii, cand cineva va cauta pe Google numele tau, primul rezultat va fi site-ul personal care include CV-ul scanabil asa cum am vorbit pana acum.

Aceste link-uri intre CV-ul online si publicatiile tale consimtite pe alte site-uri functioneaza asemenator cu o nota de subsol care face trimitere la documentul sursa.

Site-ul medicului ortoped Dr. Florin Bica din Bucuresti este un bun exemplu de site cu CV online, realizat de catre echipa WebHipsters pentru orice cadrul medical, indiferent de experienta sau gradul profesional.

Toate se construiesc in timp, la fel se intampla si cu profilul online al unei persoane.

Care sunt avantajele unui CV online?

 • Usor de gasit

Asa cum spuneam si mai devreme in articol, un CV online actualizat in acest format deschis va fi mult mai usor de gasit de catre potentialii pacienti, organizatori de evenimente medicatie, coordonatori de edituri si asa mai deprte.

 • Credibilitate superioara

Un astfel de CV online te va ajuta sa ai un grad de credibilitate superioara in comparatie cu alti medici, furnizand potentialului pacient informatiile necesare.

Traim intr-o perioada dinamica, unde totul incepe sau se termina online.

 • Recomandarea Online

Multi medici din Romania sunt inca de parere ca nicio forma de promvoare nu se compara cu recomandarea de la persoana la persoana. Sunt de accord, chiar e inca valabila.

Dar ce te faci, ca acest proces al recomandarilor personal s-a extins in mediul online. Unde in fiecare zi vad diferite persoane solicita o recomandare de “medic bun” pentru o specialitate sau alta.

Respunsurile nu intarzie sa apara, iar prima diferenta se face, ca in cazul unora mentionezi doar numele si alte informatii nu ai, iar in cazul altor pui direct link-ul catre site-ul personal sau catre pagina de Facebook.

 • Informatii suplimentare usor de accesat

Ce crezi, catre cine o sa incline oamenii sa se indrepte catre cel care are un profil online sau catre unul care nu are?

Bineinteles, catre cel cu un profil online de unde pot luat mult mai mutle informatii decat ii poate orice persoana care te recomanda.

La un click distanta am disponibile o multitudine de informatii despre medicul respectiv, pot stii cum arata, unde a mai lucrat si ce zic alti oamenii despre el/ea.

Profil FaceBook Medic
Profil FaceBook Medic
 • Integrare poze, ingregistrari audio sau video, prezentari stiintifice:

Un alt mare avataj pe care-l ai atunci cand iti construiesti un CV online este ca poti integra materiale de diferite tipuri pe care nu le poti folosi in CV-ul traditional in format Word sau PDF:

 1. Poze (cu tine de profil de la evenimente, de la cazuri, cu afectiunile pacientilor);
 2. Ingregistrari audio (interviuri radio, discursuri, sfaturi);
 3. Materiale video (prezetari power-point sau prezi.com, participari la emisiuni TV, interventii chirurgicale, sfaturi preventie si tratament);
 4. Alte materiale grafice (infografice, statistici, tabele, rapoarte);
 5. Testimoniale pacienti, colaboratori sau parteneri.
 • Oportunitatea pentru alte colaborari

Medicina in Romania este o profesie liberala, astfel ca multi medici de-alungul parcursului profesional au diferite colaborari cu clinici medicale de stat sau private sau spitale private.

Majoritatea unitatilor medicale private din Romania sunt incepute de investitori straini sau de oamenii de afaceri cu bugete pe masura, care nu cunosc neaparat breasla medicilor din Romania.

Un profil online actualizat cu un design atragator sigur te va ajuta sa fii identificat si propus pentru colaborari de acest gen.

 • Posibilitatea facila de a dezvolta parteneriate

Unele specialitati medicale merg foarte bine impreuna, din punctul de bedere al pacientului.

Asocierea mai multor medici intr-o clinica medicala este mai usor de realizat de catre initiator atunci cand te poti documente prin internet foarte mult.

Avand un profil care-ti sintetizeaza activitea unui medic iti este mult mai usor sa-ti dai seama daca merita efortul unui parteneriat sau nu.

Un CV online detaliat demonstreaza deschidere si transparenta din partea medicului catre pacient.

Concluzie

Intr-o profesie in care imaginea personala este eminamente totul, alege sa ai o imagine buna si in mediul online.

CV-ul tau online trebuie sa adune la un loc tot ceea ce faci tu si sa le prezinte intr-un mod usor de urmarit si captivant.

Recomandarile si mediul online nu se exclud, ba chiar merg foarte bine impreuna. Nu trebuie sa te ocupi tu de prezenta ta online, apeleaza la cineva de specialiate care te poate ajuta.

Tu stii foarte bine cat de important este ca fiecare sa se ocupe de ceea ce se inscrie in aria lui competente.

Noi te putem ajuta oricand in acest sens, spre exemplu uite proiectul site-ului Dr. Florin Bica, realizat de catre noi.

Daca te intereseaza un astfel de profil online, te rugam sa ne contactezi cum iti este tie mai usor si incepem cat repede sa construim impreuna imaginea ta online.

Online-ul nu mai este o optiune sau alternativa. Investeste in tine, ai grija de imaginea ta si sigur vei avea de castigat.

Lasă un răspuns